Meldpunt vuurwerk Culemborg


Help mee de overlast in kaart te brengen

Klik op de kaart om een melding te maken. Beschrijf zo duidelijk mogelijk het geluid, de plek en de eventuele gevolgen.


De resultaten van dit meldpunt wil de Partij voor de Dieren Culemborg gebruiken om de urgentie van een vuurwerkverbod nogmaals onder de aandacht te krijgen.
Helaas komt er dit jaar in Culemborg nog geen vuurwerkverbod, terwijl er al vele gemeentes wel deze keuze maken.

Het harde geknal in de weken richting de jaarwisseling zorgt ervoor dat mensen zich onveilig voelen op straat en in hun eigen buurt. Dieren raken in paniek en er zijn veel voorbeelden van dieren die gewond raken door het onverantwoord afsteken van legaal en illegaal vuurwerk. Daarnaast moeten er jaarlijks miljoenen kilo’s vuurwerkafval worden opgeruimd. Afval dat zeer giftig is voor dieren, natuur en milieu. Alle schade, overlast en vervuiling kosten de samenleving bovendien veel geld.

Middels het meldpunt willen we laten zien hoeveel mensen zich storen aan de harde knallen, onveilige situaties en te vroeg afgestoken vuurwerk. ‬Ook de dagen voor en na de jaarwisseling kun je meldingen blijven doen; we monitoren zowel illegaal als legaal vuurwerk. Het meldpunt blijft t/m 31 januari online. Het rapport zullen we aanbieden aan de gemeente.

Partij voor de Dieren wil een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk. Helder en duidelijk!