Nog steeds geen vuur­werk­verbod Culemborg


11 december 2023

Opnieuw hebben wij onze motie 'op naar een nieuwe traditie' ingediend. Helaas vonden we geen medestanders voor een lokaal vuurwerkverbod.

In de raad vroegen we weer aandacht voor o.a. de vluchtelingen in de stad, huisdieren, wilde dieren, de schade aan de natuur, en de hulpdiensten die overuren draaien.

Myra van der Velde: "De Partij voor de Dieren zal altijd opkomen voor de kwetsbaren in de samenleving. En de zachte waarden, de dieren en de natuur, die helemaal geen stem hebben. Wij denken juist dat de sterkere mensen in de samenleving dat kunnen opvangen, dat die kunnen zeggen: he, als dit nou zorgt voor zoveel ellende, angst en schade, dan gaan we toch samen kijken wat we daaraan kunnen doen. En gelukkig zien heel veel gemeenten dat al, en is er echt al een transitie ingezet: 16 gemeenten hebben inmiddels een vuurwerkverbod! Vergelijk het met het rookverbod in de kroeg, met zwarte Piet. Het is voortschrijdend inzicht, we kunnen een nieuwe generatie laten opgroeien in een mooiere wereld. En wij denken dat Culemborg daar ook in mee kan. We noemen onszelf een zorgzame stad, laten we dat waarmaken. Want het gaat om een feestelijke jaarwisseling, samen proosten, samen veilig en gelukkig zijn, en niet alleen hopen op een mooi nieuw jaar, maar dat ook direct voor iedereen kunnen waarmaken. Hoe mooi zou dat zijn!"

Gerelateerd nieuws

Betere informatieborden voeren van eenden

Wij zijn blij dat de gemeente heeft toegezegd om aan de slag te gaan met betere informatieborden langs de singels over de sch...

Lees verder

Gemeente stopt met bekendmakingen in Culemborgse Courant: vragen gesteld!

Belangrijke mededeling: de gemeente gaat meldingen, besluiten en vergunningen niet meer publiceren in de Culemborgse Courant....

Lees verder