Myra van der Velde


Raadslid

Myra van der Velde (1987) (zij/haar) werkt in communicatie voor non-profits. Myra heeft Taal en Cultuur gestudeerd met hoofdrichting Politieke Geschiedenis en Internationale Betrekkingen. Sinds 2017 is ze actief voor de Partij voor de Dieren en al langer zet ze zich in voor dierenrechten. In 2021 is Myra lijsttrekker van de kandidatenlijst Partij voor de Dieren Culemborg geworden en in 2022 is zij verkozen als raadslid.

Myra: “De Partij voor de Dieren wil een duurzaam, groen, diervriendelijk en zorgzaam Culemborg. We willen dat er in Culemborg eindelijk een dierenwelzijnsbeleid wordt vastgelegd en dat de gemeente zorgt voor natuurinclusief beheer van het kostbare groen in de stad. Culemborg is bij uitstek een stad waar de Partij voor de Dieren een belangrijke rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen, die echt te weinig prioriteit geven aan de biodiversiteitscrisis en de klimaatcrisis.”

Gerelateerd

Koets­paarden in de binnenstad - in wiens belang?

Koetspaarden die met dwangmiddelen zoals bit en zweep door de binnenstad rijden - in wiens belang is dat eigenlijk? Wij hebben vragen gesteld over dit ouderwetse gebruik, dat afgelopen weekend werd gepromoot door wethouder Peters en zelfs ‘luxe’ werd genoemd. Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat dwangmiddelen bij paarden uitermate pijnlijk kunnen zijn voor deze dieren en dat het gebrui...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws