Week zonder vlees en zuivel:doet Culemborg ook mee?


4 maart 2024

Vandaag begint de Nationale week zonder vlees en zuivel! Dit initiatief maakt mensen bewust van het positieve effect van een plantaardiger dieet.

Talloze onderzoeken tonen aan dat de consumptie van vlees- en zuivelproducten leidt tot enorme maatschappelijke kosten. De klimaat en milieuschade is groot, ook komt steeds beter in beeld hoe deze producten bijdragen aan een slechte gezondheid.

De manier waarop dieren in de gangbare veehouderij worden behandeld is onmenselijk wreed, om hen op een waardige manier te kunnen behandelen is een omslag nodig. Bewustzijn speelt hierin een belangrijke rol.

De Partij voor de Dieren vraagt daarom aankomende raadsvergadering: doet gemeente Culemborg ook mee? Wij vinden het belangrijk dat mensen te zien krijgen dat plantaardige gerechten lekker, makkelijk en goedkoper kunnen zijn!

Gerelateerd nieuws

De paddentrek is weer begonnen: hoe helpt Culemborg?

Deze Valentijnsdag geven wij onze liefde aan de amfibieën in de stad! Helaas gaat het niet goed met veel amfibieën in Nederla...

Lees verder

Stoelendans met bomen - is verplaatsen het nieuwe kappen?

Wij zijn geschrokken van het bericht dat de gemeente maar liefst 37 bomen wil verplaatsen voor de herinrichting van park Bosb...

Lees verder