Gemeen­te­ Culemborg zet ook de knop om!


Na aandringen PvdD op ener­gie­be­sparing

21 april 2022

Onlangs hadden wij onze eerste vragen aan het college gesteld met betrekking tot de landelijke campagne van de overheid 'zet ook de knop om'. Deze campagne roept namelijk burgers en bedrijven op om energie te besparen door onder andere de thermostaat overdag niet hoger dan 19 graden Celsius te zetten en `s nachts op maximaal 15 graden.

Tijdens onze aanwezigheid op het Gemeentehuis op 4 april constateerden wij namelijk dat de knop van de thermostaat op stand 4 stond, hetgeen overeenkomt met een temperatuur van 22 – 24 graden.

Vandaag ontvingen wij de antwoorden van het college waarin zij aangeven het belangrijk te vinden om minder afhankelijk te worden van gas uit Rusland. En dat het college zich zal inzetten om het energiegebruik in het Stadskantoor, de Triosingel en het Stadhuis terug te dringen door de verwarming te verlagen.

Ook geeft het college aan dat de verwarming in het wijkcentrum Salamaander en de Brede School West al naar beneden is gedraaid.

De exacte vragen en antwoorden kun je hier teruglezen.

Gerelateerd nieuws

Myra van der Velde officieel beëdigd als raadslid

Wij wilden liever geen bos bloemen ontvangen vanwege onze zorgen omtrent de vervuilende sierteelt. In plaats daarvan heeft My...

Lees verder

Kritische vragen PvdD over Trekker Trek

CULEMBORG • De fractie van de Partij voor de Dieren (PvdD) in Culemborg wil uitleg van het college over het Trekker Trek-even...

Lees verder