Mag het licht uit(blijven)?


Vragen deelname Culemborg Nacht van de Nacht

26 oktober 2022

Lights out! Wij zijn heel blij dat Culemborg meedoet met Nacht van de Nacht. Zaterdag 29 oktober zullen het Stadskantoor, De Binnenpoort en het Stadhuis volledig donker zijn. 



Minder verlichting draagt bij aan energiebesparing wat leidt tot minder CO2-uitstoot. Daarnaast gaat het lichtvervuiling tegen wat in het belang is van wilde dieren. Zo verstoort lichtvervuiling ‘s nachts de oriëntatie van vogels en beïnvloedt het hun voortplantingssucces op een negatieve manier. Minder verlichting heeft daarom grote positieve effecten op het klimaat, natuur en dieren.

Daarom hebben wij gevraagd: mag het licht voortaan iedere nacht uit? Ook zijn we benieuwd of reclameverlichting ook uit kan, en of er meerdere gebouwen mee kunnen doen. We hebben ook gevraagd naar de energiebesparing die het oplevert.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren vreest voor vogelgriep Plantage

De Partij voor de Dieren heeft de gemeente met spoed gevraagd of de dieren in de Plantage preventief in veiligheid kunnen wor...

Lees verder

Rondetafel gesprek met experts circulaire economie

Geweldig: Culemborg heeft plannen om aan de slag te gaan met de circulaire economie! De Partij voor de Dieren is al lange...

Lees verder