Dierenleed de (circus)tent uit!


16 september 2022

Hooggeëerd publiek: er komt een circus naar Culemborg dat o.a. paarden, lama’s, honden en papegaaien kunstjes laat doen. Maar door de gemeente wordt er geen enkele eis gesteld aan dierenwelzijn. Wij hebben daarom vragen gesteld!

De Partij voor de Dieren wil dat er een einde komt aan dierenleed voor entertainment. Vermaak van mensen mag geen rechtvaardiging zijn om (wilde) dieren op te sluiten en om onnatuurlijk gedrag op te leggen aan een dier. Hoewel er gelukkig inmiddels veel circussen zijn die gestopt zijn met het gebruiken van dieren, worden in dit specifieke circus nog steeds dieren gebruikt om kunstjes uit te voeren. De trainingsmethoden, de huisvesting en het constante reizen van plaats naar plaats maken dat circusdieren een ellendig leven lijden, hoe goed de verzorging ook is.

De optredens met dieren geven bovendien een verkeerd voorbeeld aan het publiek, en zeker aan jonge kinderen, als het gaat om de omgang met dieren. Gelukkig worden echte dieren in tentoonstellingen, shows en films steeds vaker vervangen door kunstige varianten of computeranimaties. Zo kan het publiek genieten zonder dat dieren hiervoor hoeven te lijden!

Gerelateerd nieuws

Mussen vallen van het dak

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan het college over een hitteplan voor Culemborg. De partij wil o.a. weten of ...

Lees verder

Carnivoor? Geef het door!

Happy Dierendag! Wist je dat het vandaag ook #eetgeendierendag is? Daarom dienen wij vandaag een voorstel in waarin de gemeen...

Lees verder