Geslaagde nieuw­jaars­cleanup door Partij voor de Dieren


Ondanks vuur­werk­verbod veel vuur­werk­afval

1 januari 2022

Zaterdag 1 januari zijn leden van de Partij voor de Dieren bij elkaar gekomen om afval te gaan ruimen. Ondanks het vuurwerkverbod hebben zij nog genoeg vuurwerkafval gevonden.

Net als vorig jaar gold er een vuurwerkverbod in Culemborg. Desondanks heeft de Partij voor de Dieren toch nog voldoende afval hiervan teruggevonden op straat, in de struiken en in het water.

De hoeveelheden verpakkingsmateriaal van etenswaren en lege blikjes en mondkapjes behaalde tijdens deze schoonmaakactie een record. Eind van dit jaar wordt er ook statiegeld op blikjes ingevoerd. De Partij hoopt dat blikjes dan ook snel zullen verdwijnen uit de straten en de natuur in onze stad.

Opgeblazen prullenbakken
Myra van der Velde, lijsttrekker Partij voor de Dieren Culemborg: “We hebben dit keer maar liefst 8 vuilniszakken vol weten te krijgen. Ook zijn we drie opgeblazen prullenbakken tegengekomen door het vuurwerk. Dit soort vandalisme hoeven we niet te accepteren als normaal. Wij zullen in de gemeenteraad pleiten voor een totaal vuurwerkverbod in Culemborg. Vuurwerk bevat zware metalen en andere giftige stoffen, die niet alleen de lucht, maar ook de grond en het water ernstig kunnen vervuilen. Daarom is het belangrijk dit zo snel mogelijk uit de natuur te verwijderen.”

Wil je ook een keer helpen?
De Partij voor de Dieren organiseert al jaren regelmatig schoonmaakacties in en rond de binnenstad van Culemborg om de biodiversiteit, de natuur en het dierenwelzijn in onze stad te waarborgen. Wil je ook een keer aansluiten dan kan dat door een mailtje te sturen naar: culemborg@partijvoordedieren.nl.