Partij voor de Dieren zet contai­ner­tuintjes in het zonnetje


geslaagde actie in de binnenstad

6 maart 2022

De Partij voor de Dieren heeft op zaterdag 5 maart aandacht gevraagd voor containertuintjes door in de binnenstad een container te vergroenen met (biologische) planten. De speciale tuintjes zorgen voor minder bijplaatsen van afval bij container en vergroenen de stad. De actie is onderdeel van de groene campagne, waarin de partij wil laten zien hoe makkelijk en leuk het vergroenen van de stad kan zijn.

Myra van der Velde, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Culemborg: “Een containertuintje is een vaste plantenbak rondom de container waarin groene onderhoudsvriendelijke planten staan. We vergroenen hiermee het straatbeeld. In andere steden is bovendien al bewezen dat het zwerfafval vermindert omdat er minder wordt bijgeplaatst. Het vergroenen van de stad heeft op deze manier dubbel effect!”

Diervriendelijk
De Partij voor de Dieren heeft in het verkiezingsprogramma ruim aandacht voor biodiversiteit, het vergroenen van de stad en het aanpakken van de oorzaken van zwerfafval.
Van der Velde: “We kregen veel positieve reacties op de actie. Veel mensen vonden het containertuintje heel mooi en gaven aan dit ook graag bij hen in de straat zien. Wij hopen dat straks in de gemeenteraad voor elkaar te krijgen. Er wordt door de huidige partijen te weinig prioriteit gegeven aan dit soort initiatieven, die echt kunnen helpen om een aantal grote problemen in één klap aan te pakken. Op ons tuintje kwam gelijk al een bijtje zitten dus deze was in ieder geval goedgekeurd, haha!”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren lanceert alternatieve stemhulp

De Partij voor de Dieren heeft www.stemhulpculemborg.nl gelanceerd. De partij vindt dat de reguliere stemwijzer van MijnStem ...

Lees verder

Kamperen in de Culemborgse uiterwaarden? De natuur zegt nee!

UPDATE: bezwaar schuilmiddelen nachtvissers ongegrond verklaard. Algemene belangen, zoals dierenwelzijn, worden niet meegerek...

Lees verder