Veel successen bij de begroting voor Partij voor de Dieren!


Meer geld naar dier en milieu

11 november 2022

Wij hebben mooie successen behaald bij de begroting 2023-2026.

Myra heeft in haar bijdrage aandacht gevraagd voor dier, stadsnatuur en milieu en de volgende voorstellen ingediend:

- De Dierenambulance krijgt structureel extra geld. Hard nodig voor al het werk dat de vrijwilligers doen voor onze wilde dieren en huisdieren! Deze motie is unaniem aangenomen.

- De gemeente onderzoekt of hulpverleners training kunnen krijgen om dierenmishandeling te monitoren bij huiselijk geweld. Een belangrijke link! Hierop kregen wij een toezegging van de wethouder.

- Weg met de wegwerpbekers! De gemeente stapt zo snel mogelijk over op herbruikbare bekers. Ook deze motie werd unaniem aangenomen.

- Wij hebben geopperd om vaker over ‘stadsnatuur’ te schrijven in plaats van de soms lege term ‘groen’. Deze motie heeft het niet gehaald, maar het idee werd wel positief ontvangen dus we hopen het toch vaker terug te gaan zien in gemeentelijke stukken.

Op deze manier hebben wij de begroting wat mooier ingekleurd met compassie voor dier, stadsnatuur en milieu!

Gerelateerd nieuws

Rondetafel gesprek met experts circulaire economie

Geweldig: Culemborg heeft plannen om aan de slag te gaan met de circulaire economie! De Partij voor de Dieren is al lange...

Lees verder

Meldpunt vuurwerk geopend!

Wij hebben een online meldpunt gelanceerd waar mensen vuurwerkoverlast kunnen melden. Via meldpuntculemborg.nl kun je melding...

Lees verder